AZ

Çay yox, zəhər içmişik!

Çay antioksidan xüsusiyyətləri ilə insan orqanizminə bir çox müsbət təsir göstərir. 

News24.az bildirir ki, çay sudan sonra ən çox istehlak edilən içkilərdən biridir. Xəmir xörəklərinin yanında, səhər yeməyində, saat beşdə çayda və günün hər yeməyində istehlak edilən çayın həyatımızda çox əhəmiyyətli yeri var. Lakin çay dəmləməkdə etdiyimiz səhvlər sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.

Yalnış dəmləmə  üsulu çayın acı olmasına və uzun müddət dayanmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər çayın acı olmasının qarşısını almaq və uzun müddət dayanmasını təmin etmək üçün çayın ocağın üstündə qalmasını tövsiyə etmir. Əks halda, bu, mədəyə, xüsusən də qastrit və xoralara zərər verə bilər.

Çay dəmləyərkən bir başqa böyük səhv, dərhal qaynar suyu çayın üzərinə tökməkdir. Bu, çayın dadını itirməsinə səbəb ola bilər. Mütəxəssislər çaydanın altına əvvəlcə su qoymağı, sonra isə qaynadıqdan sonra üzərinə çayı əlavə etməyi məsləhət görürlər. Çayı yavaş-yavaş dəmləmək, daha dadlı nəticə verəcək.

Bundan əlavə, çay dəmləyərkən suyu kənara tökməməli, mütləq yuxarıdan tökərək oksigen itkisini qarşısını almalıdır.

Bu düzgün metodlarla çayınız həm daha dadlı, həm də sağlam olacaq.

Selcan Aslan

Seçilən
2
news24.az

1Mənbələr