AZ

İspanların bir ovuc ispanaq yeməsinin SƏBƏBİ – Təkcə sağlamlıq üçün deyil

İspanların qış aylarında bir ovuc ispanaq yeyir.

Medianews.az xəbər verir ki, bu tərəvəz ispan xalqı üçün həm sağlamlıq, həm də din baxımından əhəmiyyətli yeri var.

İspanaq c vitamini ilə zəngindir. Sümük sağlamlığı üçün vacib vitamin və mineralları ehtiva edən ispanaq hər zaman ispan süfrəsindədir. Mövsümi tərəvəzlər arasında yer alan ispanaq qış aylarında xəstəliklərdən qoruyur. Aralıq dənizi ölkələrində tez-tez istehlak edilən ispanaq qidalandırıcı olması ilə yanaşı C və A vitaminləri ilə də zəngindir.

İspanlar ispanaqı təkcə sağlamlıq faydalarına görə deyil, həm də dini əhəmiyyətinə görə istehlak edirlər. Pasxadan əvvəl keçirilən katolik orucu zamanı qırmızı ət istehlakı azalır və əvəzinə tərəvəz əsaslı yeməklərə üstünlük verilir. İspanaq da bu dövrlərdə ən çox istehlak edilən tərəvəzlərdən biridir.

Medianews.az

Seçilən
46
medianews.az

1Mənbələr