AZ

Bu cür bişən yumurta daha FAYDALIDIR

“Ən faydalısı bərk qaynadılmış yumurtadır”

Medianews.az xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.

O, yumurtadan maksimum fayda əldə etmək üçün onları qızardılmış və ya çiy deyil, qaynadılmış halda yemək lazım olduğunu qeyd edib.

Lyalina, bərk qaynadılmış və ya yumşaq qaynadılmış yumurtaların ən sağlam yumurta hesab edildiyini ifadə edib, çünki bu bişirmə üsulu vitaminlərin, mineralların, antioksidanların və amin turşularının əksəriyyətini, o cümlədən beyin üçün faydalı xolin maddəsini qoruyur.

Bundan əlavə, bioloqun fikrincə, bu formada məhsul bədən tərəfindən ən yaxşı şəkildə sorulur.

Lyalina yumurta hazırlamaq üçün sağlam üsullar kimi buxarda bişmiş omlet və ya çox yağ əlavə etmədən omlet, həmçinin qaynadılmış yumurta adlandırıb. Bununla belə, onun fikrincə, yüksək temperaturda yağda qızardılmış yumurtalar daha az üstünlük verilən seçimdir, çünki bu istilik müalicəsi üsulu zərərli birləşmələr yarada bilər.

Eyni zamanda, bioloq mümkünsə çiy yumurta yeməkdən imtina etməyi tövsiyə edib – bu formada onlar daha az həzm olunur və təhlükəli infeksiyalara yoluxma riski yaradır.

Medianews.az

 

Seçilən
30
medianews.az

1Mənbələr