AZ

Bal niyə qaralır – Səbəbləri

Bal təkcə dadlı deyil, həm də bir sıra müalicəvi xüsusiyyətlərə malik sağlam məhsuldur. Qədim Misirdə bal tanrıların hədiyyəsi hesab olunurdu və yalnız yemək kimi deyil, həm də mərhumun cəsədlərini balzamlamaq üçün istifadə olunurdu.

Ucnoqta.az xəbər verir ki, balın rənginin dəyişməsinin səbəblərindən biri məhsulun saxlanma temperatur rejiminin pozulması ola bilər. Balınızın qaraldığını görsəniz, çox üzülməyin. Balın kristallaşması onu daha az faydalı etmir.

Əgər balınızın metal qablarda saxlanması və ya bitkilərin çiçəkləmə xüsusiyyətlərinə görə rəngi dəyişibsə, ümidsiz olmayın. Balın keyfiyyətini qorumaq üçün onun saxlanma şəraitinə həmişə diqqət yetirməyə dəyər.

Yanlış saxlama və ya çirkləri səbəbindən qaralmış balla qarşılaşsanız, sayıq olun. Sağlamlığınız üçün mənfi nəticələrdən qaçınmaq üçün belə bir məhsulu yeməkdən çəkinmək daha yaxşıdır.

Seçilən
12
ucnoqta.az

1Mənbələr