
Amla, zəncəfil və zərdəçalın birləşməsi sağlamlıq üçün çoxsaylı faydalar təmin edir.

E-saglam.az bildirir ki, bu üç təbii maddənin qarışığı iltihabı azaltmaqdan tutmuş immuniteti gücləndirməyə qədər müxtəlif təsirlərə malikdir.
İmmuniteti gücləndirir: Amla yüksək C vitamini mənbəyidir, bu da immun sistemini gücləndirir və bədəni infeksiyalardan qoruyur. Zəncəfil və zərdəçalın antimikrobiyal və antiinflamatuar xüsusiyyətləri də immunitetin artırılmasına kömək edir.
İltihabı azaldır: Zəncəfil və zərdəçal güclü antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə tanınır. Onların tərkibindəki bioaktiv komponentlər iltihabı azaldaraq oynaq ağrılarını yüngülləşdirə bilər.
Həzm sistemini dəstəkləyir: Zəncəfil mədəni sakitləşdirir, ürəkbulanmanı azaldır və həzmi yaxşılaşdırır. Amla isə həzm fermentlərinin fəaliyyətini stimullaşdıraraq bağırsaq sağlamlığını qoruyur.
Detoksifikasiyanı təşviq edir: Amla təbii sidikqovucu kimi fəaliyyət göstərərək bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə kömək edir. Zəncəfil və zərdəçal isə qaraciyər funksiyasını dəstəkləyərək detoks prosesini gücləndirir.
Ürək sağlamlığını qoruyur: Amla xolesterolu və qan təzyiqini tənzimləyir, zəncəfil isə qan dövranını yaxşılaşdırır və qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bu xüsusiyyətlər ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Dəri və saç sağlamlığını yaxşılaşdırır: Amla antioksidantlarla zəngindir, bu da dərini qoruyur və kollagen istehsalını artırır. Zərdəçal isə dəriyə parlaqlıq verir və iltihabı azaldır.
Xərçəngə qarşı potensial təsir: Zərdəçalın tərkibindəki kurkumin maddəsi potensial xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Araşdırmalar göstərir ki, kurkumin xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini inhibə edə bilər.
Hazırlanması:
-
Tərkibi:
- 1 təzə amla (və ya 1 xörək qaşığı amla suyu)
- 2,5 sm zəncəfil parçası
- ½ çay qaşığı zərdəçal tozu (və ya 2,5 sm təzə zərdəçal kökü)
- Yarım stəkan su
- Yarım çay qaşığı bal (istəyə görə)
- Yarım çay qaşığı limon suyu (istəyə görə)
-
Hazırlanma qaydası:
- Bütün maddələri su ilə birlikdə blenderdə hamarlanana qədər qarışdırın.
- Qarışığı süzərək pulpadan ayırın.
- Maksimum fayda üçün bu içkini acqarına təzə olaraq qəbul edin.
Bu təbii qarışığı gündəlik rasionunuza daxil edərək sağlamlığınızı dəstəkləyə bilərsiniz.
Tərcümə: Könül Oruc