Son illər insanlar yüksək xolesterol səviyyəsindən şikayətlənirlər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq İrina Pisareva xolesterolu aşağı salan qidaları sadalayıb.
Sağlam qidalar siyahısına sıyıq, yağlı balıq və avokado daxildir.
Dietoloq və dietoloq İrina Pisareva dərmansız xolesterol səviyyəsini aşağı salmaq üçün nə yemək lazım olduğunu söyləyib.
Onun sözlərinə görə, buna lif və pəhriz lifi ilə zəngin qidalar kömək edir. Bu baxımdan, o, pəhrizə paxlalılar, tərəvəzlər, meyvələr, qoz-fındıq, avokado, bitki yağları, yağlı balıqlar, dənli bitkilər əlavə etməyi məsləhət görüb.
"Yulaf əzməsi, qarabaşaq yarması, kəpək - yəni hər hansı bütöv taxıl", -deyə həkim "Moskva 24" ilə söhbətində deyib. Pisareva həftədə ən azı iki-üç dəfə çoxlu doymamış yağ turşularının mənbəyi olan yağlı balıq yeməyi tövsiyə edir.
“Bundan əlavə, Omega-3 ehtiva edən bioloji aktiv əlavələr qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər”, - deyə mütəxəssis əlavə edib.