AZ

Saçın ağarmasının qarşısını almağa kömək edən qidalar

Saçın

Dəmir, sink, mis, B12, D, A vitaminləri, fol turşusu və selinlə zəngin məhsulların istehlakı erkən ağarmanın qarşısını almağa kömək edir. Bu barədə Britaniya farmasevti və dietoloq Paula Martin Clares Bristol Life nəşrinə danışıb.Dietoloq, yalnız görmə üçün faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınan, həm də A vitamini tərkibi sayəsində saç sağlamlığına müsbət təsir edən yerkökünü pəhrizə daxil etməyi tövsiyə edir. Eyni zamanda brokkoli istehlak etmək lazımdır. Bu tərəvəz B, C və A vitaminləri ilə zəngindir. Digər faydalı bitki məhsullarına isə sink və selinlə zəngin qoz-fındıq daxildir. Onlar saçın qocalmasına təsir edən hormonların istehsalını dəstəkləyir.Dəmir ehtiyatlarını bərpa etmək üçün lobya yemək kömək edəcək, omeqa-3 və kalsium isə losos, sardina və skumbriya ilə təmin edilə bilər. Clares həmçinin yumurtaları inkar etməməyi məsləhət görüb. Yumurtalar, saçın qurumasının qarşısını almağa və sağlam görünüşünü qorumağa kömək edən biotinlə zəngin bir mənbədir.Səidə

Diqqət Çəkənlər

Azərbaycanlı nazir Serbiyada təltif olundu

İlyas İsmayılov vəfat edib

Magistraturaya qəbul imtahanı keçirilib

Seçilən
10
ulusum.az

1Mənbələr