AZ

Yüksək lifli qidalar hansılardır?

Dietoloqlar tez-tez yüksək lifli qidalardan istifadə etməyi tövsiyə edir. Bu növ qidaların insan orqanizminə faydaları isə saymaqla bitmir.

Lifli qidalar başda çəki norması olmaqla, xolestrol, qan şəkəri, ürək problemləri və bağırsaq bakteriyaları kimi xəstəliklərə qarşı olduqca faydalıdır. Bəs lifli qidalar deyəndə hansılar nəzərdə tutulur?

Yenisabah.az yüksək lifli qidaların siyahısını oxuculara təqdim edir:

Kəpəkli, dənli bitkilər (kəpəkli çörək, yulaf əzməsi, sırf buğda tərkibli çörək, qara düyü, çovdar və arpa)

Tərəvəzlər (brokkoli, ispanaq, kələm, pazı, yaşıl noxud, göyərtilər)

Meyvələr (alma, armut, çiyələk, banan, moruq, portağal, böyürtkən, avokado, şaftalı)

Toxumlar (çia toxumu, kətan toxumu)

Qabıqlı çərəzlər (badam, balqabaq tumu, fındıq, fısdıq, xurma, qaysı)


Telegram kanalımız

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün qeydiyyatdan keç və ya login ol. Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
44
1
Mənbələr
Şərh ()
Bağla