AZ

Ən zərərli tərəvəzaçıqlandı

Tərəvəzlər içində ən zərərlisiz kartofdur

“Medicina” xəbər verir ki, qastroenteroloq Darya Utyumova kartofun zərərlərini açıqlayıb.


“Kartofun fərqi yoxdur, sarısı, qırmızısı yüksək qlikemik indeksə malikdir.
O, sürətlə qanda qlükozaya çevrilir.


Qanda şəkərin tez-tez artması orqanizmin bütün sistemlərinə zərərdir.
Kartof çox yedikdə mədəaltı vəz əlavə olaraq, insulin hasil edir ki, yüksək
şəkəri salsın bu da əlavə olaraq bədəndə piy toplanmasına səbəb olur.

Qeyd edək ki, qlikemik indeks çiy ərzaqla bişirilmiş arasında fərqlidir.

Məsələn, suda qabıqlı bişmiş kartofa nisbətən püredə indeks yüksəkdir.
Diabet və insulin dirənci olan insanlara kartof yemək olmaz”.

Aygün M

Bütün xəbərləri reklamsız oxumaq üçün qeydiyyatdan keç və ya login ol. Günlük ölkədə baş verən xəbərləri bizdən izlə.

Seçilən
138
9
Mənbələr
Şərh ()
Bağla

Reytinq