AZ

Uzunömürlülüyün sirri: hər dərdin çarəsi...

Yaponların suşidən tutmuş salatlara qədər demək olar ki, hər reseptdə istifadə etdiyi küncüt qida dəyəri yüksək olan toxumdur. Tərkibindəki vitaminlər, minerallar, antioksidanlar və yağ turşuları sayəsində bir çox sağlamlıq problemlərinə yaxşı təsir edir.
BUTA.TV Medicina.az-a istinadən küncütün faydalarını təqdim edir: Ürəyi qoruyurKüncüt xolesterolu aşağı salan və qan təzyiqini tənzimləyən lignanlar və fitoestrogenlərlə zəngindir. Tərkibində infarkt riskini azaldan E vitamini də var. Sümükləri möhkəmləndirirKüncüt sümük sağlamlığı üçün vacib olan kalsium, maqnezium və fosforla zəngindir. Bu minerallar sümük sıxlığını artırmağa və osteoporozun qarşısını almağa kömək edir. Xərçəngin qarşısını alırSusamda olan antioksidantlar sərbəst radikalların yaratdığı hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq xərçəng riskini azaldır. Şəkərli diabet riskini azaldırKüncüt toxumları qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edən maqnezium və liflə zəngindir. Həzmi asanlaşdırırKüncüt toxumları həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edən liflə zəngindir. Bu sayədə qəbizlik kimi problemlərlə mübarizəni asanlaşdırır. Dəri sağlamlığını qoruyurSusamda olan E vitamini və antioksidanlar dəri hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur və qocalma əlamətlərini gecikdirir. Saç tökülməsinin qarşısını alırKüncüt saç böyüməsini təşviq edən və saç tökülməsinin qarşısını alan B vitaminləri ilə zəngindir.

Küncüt istehlak edərkən nəzərə alınmalı olan bəzi məqamlar da var. Bu toxum bəzi insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Həddindən artıq yeyildikdə küncüt ishal və qarın ağrısı kimi problemlərə səbəb olur.

Seçilən
32
39
Mənbələr
Şərh ()
Bağla