Sağlamlığı qorumaq üçün içkilərin istiliyinə nəzarət etmək vacibdir. Qədim dövrlərdə çay kimi isti içkilər müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunurdu və əsl dərman sayılırdı.
Azia.az bloqu bildirir ki, bir çox həkimlər sözü gedən məsələ ilə bağlı indi həyəcan təbili çalırlar.
Mütəxəssisin fikrincə, 60 dərəcədən yuxarı temperaturda içkilərin içilməsi qida borusunun sağlamlığında problemlər yarada bilər. Xərçəng riski xüsusilə isti içki içən, siqaret çəkən və spirtli içkilərdən sui-istifadə edən insanlarda yüksəkdir. Buna görə də, sağlamlığınıza zərər verməmək üçün içkilərin istiliyinə nəzarət etmək vacibdir.
Araşdırmalara görə, qida borusu və faringeal xərçəngin inkişaf riski isti içkilər içməyə üstünlük verən insanlarda daha yüksəkdir, bu xüsusilə cənub bölgələrinin və Asiya ölkələrinin sakinləri üçün doğrudur. Mütəxəssislər insanları ayıq olmağa və sağlamlıq üçün mümkün riskləri unutmamağa çağırır.Ucnoqta.az