Rusiyada şəkər xəstələri yeni içkini şəkəri salmaq üçün istifadə etməyə başlayıblar. Ruslar buna “çay göbələyi” deyir.
Viral.az xəbər verir ki, kombuçanın tərkibində bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdıran laktik turşu bakteriyaları, həmçinin sirkə turşusu bakteriyaları var.
Sonuncu qlükoza mübadiləsinə təsir göstərə bilər. Eyni zamanda, mütəxəssislər şəkərsiz içki variantlarını seçməyi məsləhət görürlər.
Son Yazılar:
- Bu içki qanda şəkərin miqdarını SALIR
- Bu qidalar epilepsiyaya səbəb OLUR
- “Qusardakı hadisələrin başlıca məqsədi dövlətə inamsızlıq yaratmaq idi”
Tədqiqatda 2-ci tip diabetli 12 könüllü 4 həftə ərzində kombuça içib. Nəticə qanda qlükoza səviyyəsinin azalmasını göstərib. Bununla belə, tədqiqatçılar vurğulayırlar ki, bu kəşfi təsdiqləmək üçün daha böyük tədqiqatlara ehtiyac var. //medicina.az