AZ

Sağlamlıq üçün ən zərərli məhsulun ADI AÇIQLANDI

“Şəkər dərinin qocalmasına səbəb olur və immuniteti azaldır”

Medianews.az xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Yelena Urazakova deyib.

Urazakovanın sözlərinə görə, daimi şəkər istehlakının nəticələri pis ola bilər. Şəkər demək olar ki, hər yerdə: bişmiş məmulatlarda, içkilərdə, souslarda, ilk baxışdan sağlam görünən məhsullarda var.

Qastroenteroloq izah edib ki, şəkər ilk növbədə qanda qlükozanın səviyyəsini artırır. Onun müntəzəm istehlakı qlükoza səviyyələrində kəskin sıçrayışlara səbəb olur. Bu da insulin müqavimətinin inkişafına və sonra 2-ci tip diabetə səbəb ola bilər.

Bundan əlavə, həkim əlavə edib ki, yüksək kalorili şəkər çəki artımına səbəb ola bilər və hipertoniya, ateroskleroz və digər ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini artırır. Bu da dərinin vaxtından əvvəl qocalmasına səbəbdir. Şəkər zülalların qlikasiyasını sürətləndirir, bu da qırışların yaranmasına və dərinin elastikliyini itirməsinə səbəb olur.

Bundan əlavə, qastroenteroloq deyir ki, şəkər ağız boşluğunda bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli mühit yaratdığından, toxunulmazlığı azaldan və təhrik etdiyi dofamin ifrazı sayəsində psixoloji asılılığa səbəb olduğu üçün dişlərin çürüməsinin əsas səbəbidir, ona nəzarət etmək çətindir.

Medianews.az

Seçilən
4
1
medianews.az

2Mənbələr