AZ

“Nutella”nın dadını mükəmməlləşdirən kimyaçı - SƏHƏR OXUSU

Françesko Rivella, İtalyan kimyaçısı və iş adamı, “Nutella”nın yaradılmasında və “Ferrero” markasının genişlənməsində mühüm rol oynayıb. 

Valyuta.az xəbər verir ki, Rivella 1952-ci ildə, 25 yaşında olanda “Ferrero” şirkətində işləməyə başlayıb və burada Mikel Ferrero ilə sıx əməkdaşlıq edib. 

O, şirkətin "kimya otağında" işləyərək, xammalın tədqiqi və yeni məhsulların inkişafı ilə məşğul olub. 

Uzun karyerası boyunca, Rivella “Ferrero” şirkətində yüksək vəzifələrə yüksəlib və Piyemont Kimyaçılar Ordeninin prezidenti kimi xidmət edib. 

“Nutella”nın yaranmasında Françesko Rivella-nın mühüm rolu olsa da, bu şokoladın dünya səviyyəsində tanınmasına və məşhurlaşmasına “Ferrero”nun digər mühüm rəhbərləri də töhfə veriblər. Rivella 1964-cü ildə “Nutella” adını təklif edərək, məhsulun dadını mükəmməlləşdirmək üçün “Ferrero” ilə birlikdə dünya üzrə səyahətlər edib.

1980-ci illərdə isə reklam və marketinq sahəsində göstərilən böyük səylər nəticəsində dünya miqyasında məşhurlaşdı.

Françesko Rivella-nın kimyaçı kimi təhsili və təcrübəsi ona “Nutella”nın keyfiyyətini və dadını mükəmməl şəkildə yaratmağa imkan verdi. Onun məhsulun tərkibini balanslaşdırmaq bacarığı, həmçinin qida təhlükəsizliyinə olan diqqəti “Nutella”nın uzunmüddətli populyarlığının əsas səbəblərindən biri oldu.

Françesko Rivella-nın yaratdığı bu məhsul, yalnız şokolad sevərləri üçün bir dad təcrübəsi olmaqla qalmadı, həm də bir mühəndisin qida sənayesinə olan töhfəsinin əlaməti olaraq tarixə keçdi.

Tarixi mənbələrə və “Ferrero” şirkətinin rəsmi məlumatlarına görə, “Nutella”nı Pietro Ferrero və onun oğlu Mikel Ferrero yaradıb. Pietro Ferrero 1940-cı illərdə İkinci Dünya müharibəsi dövründə kakao qıtlığına görə, fındıq əsaslı şokolad pastası olan "Pasta Gianduja"nı hazırlayıb, daha sonra isə "Supercrema" adlandırıb.

1964-cü ildə isə onun oğlu Mikel Ferrero bu resepti təkmilləşdirərək adını “Nutella” qoyub və qlobal bazara çıxarıb.

Ola bilər ki, o, “Ferrero” şirkətində kimyaçı olaraq işləyib və məhsulun inkişafında rol oynayıb, lakin əsas ideya və brendin qurulması Ferrero ailəsinə məxsus olduğu qeyd olunub.

Maya Hüseynova

Seçilən
22
valyuta.az

1Mənbələr