AZ

Süd məhsulları yalnız onlar üçün ZƏRƏRLİDİR- Həkim açıqladı

“Süd məhsullarının zərəri şişirdilə bilər”

Medianews.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Elena Solomatina deyib.

O izah edib ki, onlar yalnız çox olmayan laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar üçün təhlükəli ola bilər.

“Süd məhsullarının təhlükələri ilə bağlı bütün araşdırmaları maldarlığın yaxşı inkişaf etmədiyi ölkələrin nümayəndələri aparıb. Pəhriz fərqli idi, ona görə də onlarda laktozanı parçalayan ferment yox idi. Buna görə süd indi onların vəziyyətində zəif həzm olunur və şişkinlik, narahatlıq, iltihaba səbəb ola bilər. Bu da təbii ki, bütün bədənə zərər verir”, – diyetoloq izah edib.

Solomatina bildirib ki, hətta südə çox yaxşı dözməyənlər də fermentləşdirilmiş süd məhsullarını çox vaxt normal həzm edirlər – laktoza əsasən bakteriyalar tərəfindən parçalanır.

“Bəzən isə belə olur ki, uşaqlıqda insan südü normal qəbul edirdi, lakin yetkinlik dövründə həzmsizlik baş verir və dəridə səpgilər əmələ gəlir. Burada problem, atrofiyalardan istifadə etməməyimizdir. Bədənin lazımi miqdarda lazımi fermenti yenidən istehsal etməyə başlaması üçün südü tədricən, kiçik hissələrdə pəhrizə daxil etməyə cəhd edə bilərsiniz”, – deyə həkim qeyd edib.

Medianews.az

Seçilən
36
medianews.az

1Mənbələr