AZ

Keyfiyyətini qorumaq üçün balı necə düzgün saxlamaq lazımdır

Bal ev arsenalında əvəzolunmaz məhsuldur, lakin onun saxlanması xüsusi yanaşma tələb edir. 

Ucnoqta.az xəbər verir ki, tədqiqatlar göstərir ki, müəyyən yerlər balın keyfiyyətinə mənfi təsir göstərərək onu qiymətli xüsusiyyətlərindən məhrum edə bilər.

Bilmək lazımdır ki, balın düzgün saxlanmaması onun xarab olmasına səbəb ola bilər. Məsələn, ümumi bir yer - soba və ya soyuducunun yanında mətbəx şkafı - yüksək temperatur və rütubət səbəbindən əsl bal tələsinə çevrilə bilər.

Bu, balın kimyəvi tərkibinin pozulmasına və bununla da onun keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Balı mükəmməl vəziyyətdə saxlamaq üçün onu sərin, quru və kölgəli yerdə saxlamağı seçməlisiniz. Mütəxəssislər bu məqsədlə kiler, zirzəmi və hətta soyuducunun alt rəfindən istifadə etməyi məsləhət görürlər. Temperaturun əsas rol oynadığını xatırlamaq vacibdir - balı 18 dərəcədən aşağı temperaturda saxlamaq optimaldır.

Balın ehtiyatla saxlanması onun qiymətli xassələrini qorumaqla yanaşı, həm də bu təbii məhsuldan bütün gözəlliyi və dadı ilə həzz almaq imkanı verir.

Seçilən
18
ucnoqta.az

1Mənbələr