"Şəkər dərinin qocalmasına səbəb olur və immuniteti azaldır".
Turkustan.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Yelena Urazakova bildirib ki, şəkər istehlakı sağlamlığa zərər verə bilər.
Urazakovanın sözlərinə görə, müntəzəm şəkər istehlakının nəticələri kifayət qədər ciddi ola bilər. Həkim qeyd edib ki, şəkər demək olar ki, hər yerdə var: bişmiş məmulatlarda, içkilərdə, souslarda, ilk baxışdan sağlam görünən bütün məhsullarda.
Qastroenteroloq izah etdi ki, şəkər ilk növbədə qanda qlükozanın səviyyəsini artırır. Şəkərin müntəzəm istehlakı qlükoza səviyyələrində kəskin sıçrayışlara səbəb olur ki, bu da insulin müqavimətinin inkişafına və sonra 2-ci tip diabetə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, yüksək kalorili şəkər çəki artımına səbəb ola bilər və hipertoniya, ateroskleroz və digər ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini artırır. Şəkər zülalların qlikasiyasını sürətləndirir, bu da qırışların yaranmasına və dərinin elastikliyini itirməsinə səbəb olur.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az