Qışın son günlərini yaşadığımız bir vaxtda mart ayı balıq sevərlər üçün hələ də ləzzətli seçimlər təklif edən bir dövrdür.
News24.az sizə mart ayında alıb yeyə biləcəyiniz balıq növlərini təqdim edir:
1. Levrek
Dadı: Mövsüm boyu ləzzətini qoruyan levrek mart ayında istehlak ediləcək ən yaxşı balıqlar arasındadır .
Bişirmək üçün göstərişlər: Fırında, qrildə və ya buxarda bişirildikdə əla dad verir.
2. Qalxan
Dadı: Mart ayı turbot üçün ən ləzzətli aylardan biridir. Artan yağ tərkibinə görə yumşaq və dadlı ətə malikdir.
Pişirmə tövsiyəsi: Ən yaxşı ləzzət üçün tava və ya qril üsulu ilə bişirmək tövsiyə olunur.
3. Mezgit
Dadı: Mövsümün sonuna yaxınlaşsa da, ləzzətini qoruyub saxlamaqla yanaşı, yüngül və yumşaq əti ilə xüsusilə pəhriz saxlayanlar üçün yaxşı bir alternativdir.
Pişirmə tövsiyəsi: Tavada və ya sobada bişirməklə istehlak edilə bilər.
4. Skumbriya
Dad Vəziyyəti: Mart ayında yağ tərkibi bir qədər azalsa da, yenə də ləzzətli seçimdir.
Pişirmə haqqında göstərişlər: Qızartma və ya bişmiş zaman ən yaxşı ləzzəti əldə edə bilərsiniz.
5. Gümüş balıq
Dad Vəziyyəti: Mövsümdə olan Gümüş balıq mart ayında bol olan əlverişli bir seçimdir.
Pişirmə İpucu: Unlanmış və qızardılmış zaman xırtıldayan bir dad verir.
6. Kefal
Dad Vəziyyəti: Adətən şirin və duzlu suyun qarışığında yaşayan boz kefal mart ayında dadlı və qənaətcil bir seçimdir.
Pişirmə Tövsiyyəsi: Fırında qrildə və ya bişirməklə istehlak edilə bilər.
Zəhraxanım Şeydayeva