Qızardılmış və ya soyutma bişirilmiş toyuq ən çoxşaxəli yeməklərdən biridir. Birincisi, hər hansı yan yeməklə yaxşı gedir - tərəvəz, makaron, dənli bitkilər, yaxud salatlar. İkincisi, hazırlamaq olduqca asandır.
Â
İnsanların çoxu bu sadə yeməyi hazırlayarkən səhvə yol verir.
Â
Belə ki, toyuq bişirmədən əvvəl onu duzlu suda saxlamaq lazımdır.
Â
Məşhur aşpaz Markus Samuelsson toyuq yeməklərinin nə cür daha düzgün formada bişiriləcəyini izah edib.
Â
"Duzu suda 1:2 nisbətində qaynadın. İki stəkan su üçün bir stəkan duz lazımdır. Duz tamamilə həll edildikdən sonra duzlu suya daha altı stəkan soyuq su əlavə edin. Daha sonra toyuğu bu suya qoyub ən azı bir saat yarım soyuducuda saxlayın. Yalnız bundan sonra toyuq qızardılmağa və ya soyutmalanmağa hazır ola bilər".
Â
AÅŸpaz qeyd edib ki, bu proses É™tin çox yumÅŸaq olması vÉ™ sözün É™sl mÉ™nasında ağızda É™rimÉ™si üçün lazımdır./BAKU.WSÂ