EN

Kremlin aşpazı Putinin SİRLƏRİNİ AÇDI

Yazını böyüt
Yazını kiçilt

Rusiya Restoratorlar və Otelçilər Federasiyasının prezidenti İqor Buxarov Rusiya Prezidenti Vladimir Putinin xarici qonaqlara təqdim etdiyi yeməklərin sirlərini açıqlayıb. Onun sözlərini TASS sitat gətirir.

Nahar adətən balıq və ya tərəvəz qəlyanaltıları ilə başlayır, onları seçərkən, allergiyaya, dini baxışlara və qonaqların digər xüsusi istəklərinə diqqət yetirməyə çalışırlar.

Rus mətbəxinin şorbaları ilk yemək kimi verilir. Belə ki, Şimali Koreya lideri Kim Çen Ina balıq şorbası, Çin sədri Si Cinpinə isə ördəkli borş təqdim edilib. Menyuya tez-tez nərə balığı və ya qızılbalıq kimi qeyri-adi içlikləri olan köftələr də daxildir.

Əsas yemək ənənəvi olaraq iki variantda təklif olunur, bunlardan biri mütləq ətdir, məsələn, mal və ya quzu əti yeməkləri, daha az dana və ya maral əti. Şirniyyat üçün qonaqlara hər dəfə müxtəlif giləmeyvə və ya meyvələrdən istifadə edilən şərbət təklif olunur.

“Siz başa düşməlisiniz ki, təyinatın özü həmişə çox tez baş verir, bunun üçün bir saatdan çox vaxt verilmir. Hər şeyi tez etməyə vaxtımız olmalıdır", deyib aşpaz.

Ləman Əliyeva

Chosen
52
hafta.az

1Sources